Bli medlem i HSF

LÄS MER

Kalender

03.12
JULLUNCH kl. 13:00 i Hemvrån Marthornas lokal på Simonsg.12 A, 4 vån. 
09.01
DNA-klubben med Anders har möte i Munksnäs (anmäla dig här)
16.01
Månadsträff med föredrag.
21.01
Släktforskningens dag - enl. tradition den tredje lördagen i januari.
26.01
Biblioteksöppet kl. 17.00-18.00.

PROJEKT

SOLDATTORP

LÄS MER

   

NYLÄNDSKT

SLÄKT-
FORSKAR-
SAMMARBETE

LÄS MER

 

 

 

HSF på Facebook

Välkommen att besöka oss där.

Kolla och gilla.

LÄS MER

 

Släktforskningens dag

15 Januari 2022 kl. 13.00–16.00

Inhiberad !

Inte heller i år kunde vi ge Släktforskningens dag den uppmärksamhet vi planerat.

Den dagen har HSF, men förhoppningsvis också andra släktforskar- och hembygdsföreningar, börjat hålla öppet hus och bjuda på olika evenemang. HSF planerade att den 15 januari lyfta upp årets tema ”Släktplatser”, ett tema som Sveriges Släktforskarförbund valt, med öppet hus i klubblokalen och presentation av böcker och material – men så blir det inte!

Att  starta sin släktberättelse med en plats, en gård, en by, en ort, är ett fascinerande sätt att få syn på sina anfäder och mödrar. Även om man inte vet så mycket om sin släkt brukar man veta varifrån den kommer. I höstas hölls den 3e Nyländska släktforskardagen i Karis med  järnbruken som  utgångspunkt. Dagen gav inspiration till vidare forskning kring liv och folk med bruken som utgångspunkt. 

HSF har det senaste året fokuserat på soldattorpen i Svenskfinland som släktplatser. Ett föredrag om Dragontorpet i Munksnäs, där HSF har sin klubblokal på Dragonvägen, är inplanerat i samband med årsmötet den 21 mars.

I väntan på att covid 19 ska ge med sig och det blir möjligt att träffas och utbyta idéer, material och inspiration hoppas vi att Släktforskningens dag fortsätter att väcka intresse bland släktforskar- och hembygdsföreningar i hela landet.

 

I mars 2006 ordnades för första gången Släktforskningens dag över hela Sverige. Från år 2018 är Släktforskningens dag varje år den tredje lördagen i januari - en tradition som Sverige Släktforskarförbund startade och Helsingfors Släktforskare hakade på år 2020.


Plats
Helsingfors Släktforskare (Ingång från gården)
Dragonvägen 10
00330 Helsingfors