Bibliotekets adress

Helsingfors Släktforskare
Dragonvägen 10 TH 25
00330 Helsingfors
(Ingång från gården)

Länkar

Publikationer  
HSF-uppsatser  
Släktforskaren  
   

Bibbaöppet, torsdagen 28.9. kl. 17.00-18.00 före Släktforskarverkstaden

 

Bibliotekets böcker i sökbar katalog

Släktforskarbiblioteket i klubblokalen på Dragonvägen 10 i Munksnäs har över 1500 titlar  införda i vårt sökbara system. I den sökbara bokkatalogen kan du söka med bokens författare, titel eller olika ämnesord. Sökmöjligheten visar om biblioteket har boken som du är ute efter. Klicka på länken till bibliotekskatalogen.

Personregister i Uppsatser VII

I Uppsatser VII, som utkom 1985, ingår ett register över släktnamn och patronymika, som förekommer i delarna VI och VII av skriftserien Uppsatser.

Artiklarna i skriftserien Uppsatser införs i bokkatalogen

Helsingfors Släktforskare är utgivare av skriftseríen Uppsatser som innehåller 6-8 längre skrifter. Artiklarna kommer att införas i den sökbara bokkatalogen. En ny bok i skriftserien Uppsatser XVI är under planering.

 

Kontakter

För boklån eller eventuella bokdonationer ber vi dig kontakta Leif Eriksson tel. 0503010591 och Rita Neittamo tel. 050 64253.

Se i kalendern när biblioteket är öppet. Adressen är Helsingfors Släktforskare, Dragonvägen 10 i Munksnäs (ingång från gården).

 

Föreningens bibliotek i Munksnäs

 

Länk till bibliotekskatalogen

Klicka på länken till söksidan. Du kan söka med att skriva in författare, titel, nyckel- eller ämnesord. Se anvisningarna.

Över 1500 böcker införda i den sökbara katalogen

Bibliotekets böcker har genomgåtts och är sökbara på föreningens hemsida. Länken till söksidan hittar du ovan om denna text. De flesta böcker kan lånas hem, lånetiden är fyra veckor.

Kategorier:

  • handböcker i släktforskning,
  • skol- och yrkesmatriklar,
  • adelskalendrar och ättartavlor,
  • släktböcker och personhistoria,
  • lokal- och sockenhistoria,
  • allmän historia om Finland och Sverige.

Så börjar du släktforska

En bildserie om hur man börjar släktforska.